Visverhalen


HM shads in the USA
Eindelijk is het zover, we gaan vissen in Patagonia Lake State Park Arizona.
De twee dozen met HM shads werden uit de koffer gehaald en de hengels werden klaar gemaakt. Eigenlijk is de voorpret van een vistrip net zo mooi als de trip zelf.


Lees Meer.

Tijd voor een nieuwe Hengel

Omdat het steeds beter ging met mijn vaardigheden als verticaal visser, was het tijd om eens om te kijken naar een hengel uit het topsigment.

Op de Visma vele hengels in mijn handen gehad, om het een en ander te voelen.  Jemig wat is er veel te koop zeg, je ziet door de stokken de hengels niet meer.

Thuis gekomen Herman v Barneveld gebeld wat de beste optie was, neem in ieder geval een baitcaster met een reeltje er op, daarmee kun je veel beter het bodem-verloop volgen zei hij.

Lees Meer.

Even een visje nat maken….

Dat is een kreet, die mijn vrouw de laatste tijd vaak hoort.
Wat ik dan wil zeggen is, dat ik even met de fiets of met de auto even een paar shad’s  ga uitproberen.

Lees Meer.

HOE EEN KARPERVISSER VAN ZIJN GELOOF STAPTE.

We schrijven het jaar 2012, het is gezellig druk op de Visma.
Zoals zoveel jaren eerder sta ik te helpen op een stand van een bekende hengelsportzaak.
Boilies verkopen was mijn taak, dat was niet moeilijk, want het merk wat ik aan de man moest brengen was van een vertrouwd merk en de boilies waren van een zeer goede samenstelling.Lees Meer.


Kennismaking met HM-Shads

De gesloten tijd was voorbij en we konden eindelijk weer beginnen aan een nieuw seizoen roofvissen. Spullen allemaal klaar gemaakt voor een eerste trip met de boot op een nieuw water . Ik had diverse verschillende  merken shads  meegenomen.  Onder andere, salt shaker en fox pro shads. We visten onder de bruggen verticalen en ook op de diepere gaten.

       

Lees Meer.


Juli 2012, De smaak te pakken

Zo vis je in geen jaren en dan wordt je door het virus getroffen. Rond de tijd dat ik voor het eerst met Herman ben meegeweest ben ik ook samen met Marijn het Hollandsdiep op geweest. Met drie man een arm dagje met 1 snoekbaars. Ik wist dat er iets niet klopte, maar als beginner kon ik daar niet de vinger op leggen.Lees Meer.


Juli 2012, Mijn eerste Snoekbaars

Ooit lang geleden heb ik wel eens gevist. Herman heeft me helemaal gek gemaakt van snoekbaarzen. Daarnaast natuurlijk helemaal enthousiast over zijn shads. Ik was al eens met Herman meegeweest, maar zonder succes. Weet Herman een paar snoekbaarzen te vangen, zit ik braaf te kijken. Herman belde mij op en zei: "Kom vissen, jij gaat je eerste snoekbaars vangen. Ik dacht ja, ja dat zal wel.
Lees Meer.


Juli 2012, Voor het eerst solo

Tja, zit je op je boot, heb je daar een mooie Tinn Silver 450 liggen en je hebt een klein beetje roofviservaring. De stoute schoenen maar aangetrokken en op weg op de randmeren. Rustig de haven uit, mooi plekje gezocht en de Minn Kota Terrova i-Pilot in het water gelaten.


Lees Meer.